HOME I DE START I ACTIVITEITEN I FOTOPAGINA I INFO GAMBIA I BADOU I LINKS I CONTACT I GASTENBOEK

Beste bezoekers van de website van de The Methodist Special School Gambia. Wij hebben besloten om per januari 2017 te stoppen met het ondersteunen van de school.

Wij zijn ongeveer 15 jaar betrokken geweest bij de school en samen met vele anderen hebben we wat kunnen betekenen voor de kinderen van de school. Op deze website kunt hier het e.e.a. over lezen. Wij willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de bijdragen die we hebben mogen ontvangen voor de school en voor het vertrouwen dat we deze bijdragen ook daadwerkelijk aan de school en de kinderen hebben besteed.

De reden dat we stoppen is dat we van mening zijn dat er in de voorwaarden scheppende sfeer het nodige is bereikt. Er is stromend water, er zit een nieuw dak op de school, er zijn sanitaire voorzieningen. Daarnaast hebben we leermiddelen maar ook levensmiddelen kunnen kopen voor de school. De school is opnieuw in de verf gezet, er konden speeltoestellen gerepareerd worden etc. etc. Wij denken dat veel andere betrokkenen vanuit landen als Engeland, Noorwegen, Zwitserland het stokje over willen nemen.  Maar wat wij vooral hopen is, dat er inhoudelijke ondersteuning geboden kan worden, zodat de zorg en begeleiding en het speciaal onderwijs nog meer prioriteit zal krijgen.

Kortom allemaal nogmaals heel hartelijk dank voor jullie ondersteuning!!

Els en Henk Jonker

 

Alle onderstaande personen, scholen, instellingen en bedrijven wil ik namens de school heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.


Update Maart 2015
 

Dagcentrum Mozaïek, Noordbargerstraat 37a in Emmen, verzameld boeken om deze vervolgens te verkopen via bol.com, de opbrengst van deze boeken komt ten goede aan de Methodist Special School in Gambia. Hierbij alvast onze dank voor dit initiatief. Wanneer u uw boeken ook weg wilt doen breng ze dan naar dagcentrum Mozaïek aan de Noordbargerstraat 37a in Emmen. U mag ze ook in Hoogeveen afleveren, maar neemt u dan vooraf even contact met ons op via email.


Update februari 2015

In januari hebben we de tamboerijnen mogen brengen naar The Methodist Special School, Second Home en Hart House. De kinderen van deze drie voorzieningen hebben erg veel plezier met deze muziekinstrumenten die we via www.andysbeat.weebly.com hebben ontvangen.

Wilt u de kinderen zien spelen op hun tamboerijn klik dan hier

Verder hebben we enkele vogeltjes naar de school in Gambia laten vliegen en ze zijn daar veilig geland.
De opbrengst van de verkoop van deze vogeltjes komt geheel ten goede aan de school in Gambia. Voor de details verwijs ik je graag naar www.nicisnest.nl

 


Update november 2014

Voor de kinderen van de Methodist Special School hebben we tamboerijnen gekregen via : www.andysbeat.weebly.com We hopen de tamboerijnen begin volgend jaar naar de school te kunnen brengen. Many thanks for offering tambourines !!

Andy’s Beat is a UK based charity. Our vision is simple - to brighten disabled children's lives through the gift of music across the world, in memory of a very special boy.

This is something we are all passionate about, and we are dedicated to bringing a little bit of happiness to the children. As part of that, we are sending tambourines to as many of these children as we can. By giving the gift of music to them, we hope to give them a medium through which they can express who they are and be able to delight in that. We would love you to be a part of Andy’s Beat, by offering you some tambourines. It would be an honour to join with you in bringing joy to your children.


Update april 2014

Peter Staadegaard heeft weer een bezoek gebracht aan de school, hij heeft net als voorgaande jaren weer veel bruikbare spullen naar de school gebracht en ook naar Second Home. De kinderen waren erg blij met datgene wat gebracht werd.

    
Peter Staadegaard even ontspannen na het uitdelen van diverse         Mary van Second Home kreeg een gehaktmolen.
artikelen voor de school

  
De herstelde muur door Peter en Harry (Go for Africa)                   De kinderen in de bus op weg naar huis.


De schoolbus

 

Update februari 2014

Tijdens ons laatste bezoek aan de school had het hoofd van de school, Mrs. Lucy Sarfo de behoefte om een videoboodschap in te spreken.


 

Update 8 december 2013

Nu ook op facebook de nieuwste foto's, druk hiervoor op onderstaande button. Foto's van de school o.a. gemaakt door
Peter Staadegaard.Update 8 december 2013

Sinds januari 2012 is Nicoline Goris verslaafd geraakt aan haken. In oktober 2012 bezocht ze Gambia en kwam terecht bij de Methodist Special School. Bij thuiskomst heeft ze het idee opgevat om vogels te haken en deze vervolgens te gaan verkopen. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de school in Gambia. Voor de details verwijs ik je graag naar www.nicisnest.nl

Een tip: de vogels staan heel goed in de kerstboom!

 

Update november 2012

De afgelopen maand heb ik weer een bezoek gebracht aan de school. Heb nu zelf gezien dat het dak op de school is vernieuwd en dat er in de lokalen nieuwe plafonds zijn aangebracht, eveneens is de dinercorner helemaal klaar. We proberen nu voor het eind van het volgende jaar voldoende middelen bij elkaar te hebben om ook het andere gebouw van een nieuw dak te voorzien. Verder bestaat er nog een wens van de school om in de directe omgeving zelf een woonvoorziening te bouwen.

Tijdens het bezoek vorige week heb ik onderstaande foto's gemaakt. Ze geven u een beeld van de huidige situatie.

  

 

 

 

 

 

  

   

 

Update augustus 2012

In de afgelopen maanden hebben we weer enkele mooie giften gekregen. Vanuit de
protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk in Arnhem mochten we voor de school ruim € 1000, - ontvangen. Daarnaast zijn er enkele particuliere (maandelijkse) giften binnen gekomen. Hierbij wil ik alle mensen en instellingen die een bijdrage hebben geleverd heel hartelijk bedanken namens de school.

Update 6 april 2012

In maart 2012 heeft Peter Staadegaard een bezoek gebracht aan de Methodist Special School. Samen met enkele andere enthousiaste mensen heeft hij hiervoor enkele maanden geleden een container verzonden vanuit Nederland. De goederen zijn allemaal met veel plezier en heel veel dank in ontvangst genomen. Peter vertelt: "Er zat een cd-speler en karaokeset bij en Mr. Mensah kwam gelijk met Bob Marley en binnen een minuut stonden alle kinderen en leerkrachten te dansen geweldig. Ook had ik cup a soup mee die werd gelijk genuttigd, verder kinderschaartjes Disney films, prullenbakken 4 naaimachines met veel garen en stofjes en natuurlijk weer schrijfgerei en leerboeken van de American Bookstore (in Engels uiteraard). O ja ook nog schoolbordenverf, want die borden konden wel een verfje gebruiken en ook nog wat keukenspullen, voetbaltenues en ballen kortom te veel voor woorden maar erg gegund."

  
Vele dozen konden worden uitgepakt                                                                                               Een kopje cup a soup eten onder de nieuwe overkapping

 
Voetbalshirtjes uit Zaandam vinden gretig aftrek                                                                               Meester Kwesi Mensah registreert alle binnengekomen goederen

 
De A1-junioren van "Methodist United"                                                                                              De A2 junioren van "Methodist United"
 

Update maart 2012

De overkapping waar de kinderen hun lunch kunnen gebruiken is nu ook klaar, tevens zijn in de klaslokalen de plafonds aangebracht. Kortom de school is nu voor een belangrijk deel up to date. Nu alleen nog het dak op het andere gebouw vernieuwen.

  
De overkapping is klaar, kinderen kunnen in de schaduw hun lunch gebruiken                                    Mrs. Lucy Sarfo en Mr. Kwesi Mensah zijn blij met het resultaat

  
Het nieuwe dak helemaal afgewerkt                                                                                                       Nu in elke klas een net plafond

Update mei 2011

Hierbij enkele foto's van de werkzaamheden aan het dak van de school, inmiddels is het dak van het gebouw "Block A" helemaal voorzien van nieuwe dakplaten. Hierdoor kan men in het regenseizoen ook weer droog de lessen volgen.

  

             

Update april 2011

Begin april zijn we in Gambia geweest en hebben in overleg met de school besloten dat er deze maand nog gestart gaat worden met de vervanging van het dak. Het dak is al vele malen provisorisch gerepareerd maar we hadden nu de financiële middelen om het grootste gedeelte van het dak in z'n geheel te vervangen en te voorzien van een staalconstructie. We willen bij deze nogmaals alle mensen die de afgelopen jaren een bijdrage hebben gestort, hartelijk bedanken voor hun steun. We denken de komende periode nog ongeveer 7000 euro nodig te hebben voor de reparatie van het gebouw Block B.


Schenking door de Rotary Zeewolde van 2500 euro, voor de reparatie
 van het dak, dit bedrag werd door mevr. Klinge overhandigd.

Wanneer er foto's van het nieuwe dak beschikbaar zijn zullen deze zo snel mogelijk geplaatst worden op de site.

Update januari 2011

Deze week een toezegging gekregen voor een bedrag van 2500 euro van de Rotary in Zeewolde. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de reparatie van het dak van de school. Met een eerder ontvangen bedrag van de Rotary is een waterpomp aangesloten op elektriciteit.

Update november 2010

Woonscan uit Meppel heeft besloten om een bijdrage t.b.v. het school project te geven om zo de reparatie van het dak mede mogelijk te maken. In plaats van al hun relaties met kerst een attentie te geven wordt het bedrag wat hiermee gemoeid zou zijn gedoneerd aan de school.

 

Een beeld van de school

Update website 20 november 2010

De website is voor een belangrijk gedeelte vernieuwd.

Update juli 2010

Al een hele lange periode doneert Hotel Wilhelmina uit Delfzijl (fam. Bouma) maandelijks een bedrag t.b.v. de Methodist Special School.

 

Update April 2010

Onderstaand bericht stond in de Gambiaanse krant Daily Observer van 16 maart 2010, een heel mooi initiatief van de IT and Business Management School.

ITS donates to Methodist Special School

Tuesday, March 16, 2010
IT and Business Management School (ITS) on Friday donated food and other items worth D10,000 to Methodist Special School for Children with Learning Difficulties, at a presentation ceremony held at the school ground along the MDI Road in Kanifing. 

The donated items included: 3 bags of rice, 2 bags of onion, 1 bag of Irish potato, 1 bag of sugar, 1 gallon of vegetable cooking oil, 2 long brooms among others. Speaking at the presentation ceremony, Pastor Francis Forbes, the CEO of ITS Institute, disclosed that it is an annual event in the anal of the institution. 

The donation, he said is a way of showing their social responsibility to the society not only by inculcating knowledge but also to give back something to the society in a form of kind. According to him, the less privilege are the people that need to be supported as they are also part of the society. Forbes commended the staff of the school for their tolerance, dedication and hard work in dealing with these people. He also thanked the Government of The Gambia for the wonderful strive in ensuring that every Gambian child is educated. 

He finally assured them of their continuous support in the development of the country in terms of giving quality and relevant knowledge to their students. For her part, Lucy Sarfo, the head teacher of the school, expressed gratitude to ITS for the gesture. She assured them that the donated items will go a long way in helping the students not to be hungry while in school.

She thanked the donors on behalf of the school administration and the children. Other speakers included Tobi Adeyile and Amadou Tijan Barry, administrator and accountant respectively at ITS.

Update december 2009

Nieuw onderdeel van de site: hier vindt u enige algemene informatie over Gambia. Klik hier om naar de informatiepagina te gaan.

Update Maart 2009

FIETSEN VOOR GAMBIA

De 100 mijl van drenthe is dit jaar ook fietsen voor de Methodist Special School in Gambia. TC De Peddelaars maken het dit jaar mogelijk dat er aan de 100 mijl een  sponsortocht gekoppeld kan worden.  De resultaten van deze sponsortocht kunt u zien elders op deze site zien !!

Update december 2008

Karin en Pim hebben de Amsterdam Dakar Challenge succesvol afgesloten. Ze hebben hun busje beschikbaar gesteld aan de school. Zij gaan de bus inzetten voor het vervoer van de kinderen van en naar de nieuwe woonvoorziening die gestart is door de stichting second home. Karin en Pim nogmaals onze hartelijke dank voor deze donatie!!

Op onderstaande foto ziet u op de achtergrond het Sabarubusje, op de voorgrond de kinderen van de Methodist Special School

Update 13 september 2008

In november gaan Karin en Pim de Amsterdam Dakar Challenge rijden en zij hebben aangegeven het busje te willen doneren aan de school. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee. Wij wensen Karin en Pim heel veel succes met de voorbereidingen voor de Challenge.

Karin en Pim voor het Sabarubusje

Naar  DAKAR voor het  GOEDE DOEL
8 november starten Pim Korver en Karin Abbink met hun Subaru-busje als TEAM 1203 van de  5e
Amsterdam-Dakar  Challenge
Voor deze goede doelen-rit rijden auto’s van max. € 500,- in een groep naar Dakar in Senegal, waarna de auto’s geveild of gedoneerd worden.
Het DOEL waar wij geld voor willen inzamelen is: STICHTING  VIAFRICA (www.viafrica.org) Zij zorgen voor computers op scholen in Oost-Afrika. Hun CLASSWORKS-project zal ook in Senegal worden opgezet.

Er zal plaatselijke en landelijke publiciteit komen en deelname aan Afrikafestivals etc.

Voor meer info en foto’s:  WWW.AMSTERDAMDAKAR.COM

Pim is automonteur dus we gaan er van uit dat we deze 7000 km. lange woestijntocht in 3 weken gaan halen !
LET OP: Stichting  WILDE GANZEN doet zelfs 70% !! bij het bedrag als u de overschrijfkaarten gebruikt. 

Hopelijk bent u bereid een “duit in het zakje” te doen.

Alles is welkom.    VAST BEDANKT !! 

Pim Korver & Karin Abbink (karinpim@home.nl)

Update 18 mei 2008

Vandaag heeft de beginpagina van de site een update gekregen. Sinds maart hebben we onze activiteiten gebundeld met de stichting second home. We weten zeker dat we op deze wijze de kinderen van de school nog beter kunnen ondersteunen. Eind van dit jaar zullen we starten met een woonvoorziening voor ongeveer 10 kinderen. Wanneer hier meer over bekend is zullen we dit op de website vermelden. Verdere informatie is te vinden op www.stichtingsecondhome.nl

Update 30 maart 2008

In maart hebben Marc en Co een avond gehouden voor al hun sponsors. Op deze avond hebben wij iets kunnen vertellen over de voortgang van ons project en daarnaast hebben wij uiteraard alle gulle gevers nogmaals hartelijk bedankt voor hun steun.

Update 19 december 2007

Kerstpakket 2007

Hierbij willen wij graag alle mensen die via Promens-Care hun "kerstpakket gift" aan de school in Gambia hebben geschonken nogmaals heel hartelijk bedanken. Meer dan 130 mensen hebben deze gift op de rekening van het steunfonds laten storten.

Update November 2007

Vertrek Marc en Co.

Zoals bij de update van 6 augustus staat beschreven, rijden Marc en Co (de cornuiten) voor The Methodist Special School in Gambia. Vandaag zijn ze vertrokken evenals veel andere teams van de Amsterdam Dakar Challenge. Marc en Co hebben zoals het nu naar uitziet bijna 6000 euro bijelkaar gehaald middels sponsoring voor de school. Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee. Een ander team dat meedoet met deze challenge is het team De Nachtzusters, zij rijden evenals Marc en Co in een Citroën CX, zij willen hun auto veilen in Gambia en zullen een deel van de opbrengst schenken aan de school ook hier zijn wij uiteraard heel blij mee. Voor een heel kort verslag van het vertrek kunt u klikken op onderstaande youtube-video. De Cornuiten hebben hun rit met goed gevolg afgesloten. In totaal hebben zij ruim € 6500,= bij elkaar gebracht voor de school, waarvoor hartelijk dank nogmaals!

 

Update 6 augustus 2007

En weer wordt er voor de school gereden en dit keer door:

De Cornuiten: culturen, techniek en uitdaging

Wij zijn Co Meester (37) en Marc Geitz (36). We kennen elkaar al zo'n 15 jaar en hebben ons dan ook ingeschreven als de Cornuiten. Cultuur, techniek en uitdaging, dat hebben we gemeen en dat zijn dan ook de ingrediënten waarmee we deze barrelrace aangaan.

Co de Meester

"Culturen, techniek en uitdaging zijn inderdaad zaken die centraal staan in mijn leven. Een flink aantal delen van de wereld heb ik inmiddels al gezien. Waarin je merkt dat elk land, elk werelddeel zijn plussen en minnen heeft. Als ik aan Mexico terugdenk...dat was erg indrukwekkend. Papua, Niew Guinea - een reis die ik samen met Marc heb gemaakt. Zo'n zeven weken door dat land, acht dagen door de jungle. Verder heb ik Hong Kong nog gezien; Jordanië, Amerika en delen van Afrika en Europa doorkruist...en toch is er nog zó veel te ontdekken". Techniek...ja, ook dat ben ik. Of je het nu over motoren (zowel van auto's als motorfietsen) hebt, of in complete verbouwingen, elektro of elektronica: ik weet van alle technieken wel wat. En van sommige veel.

Marc is niet alleen mijn reismaatje: we hebben inmiddels ook al heel wat klussen samen gedaan. Zowel met reizen als met klussen weten we gewoon wat we aan elkaar hebben. Tja, en uitdagingen...voor ons zijn reizen als deze een uitdaging. Voor de leerlingen van ons sponsorproject is iedere dág een uitdaging..."

Marc Geitz

"Bij veel van wat Co noemt sluit ik me helemaal aan. Daarom zijn wij al heel lang vrienden denk ik. Culturen, techniek en uitdagingen, ja dat ben ik ook. Maar mijn grootste liefde en hobby is mijn dochtertje, Gabrielle Maidu! Een goedlachse vrolijke meid van 17 maanden oud met een paar zeer ondeugende ogen. Ik hoop dat zij de juiste naam heeft gekregen, Maidu. De Maidu is een Noord- Amerikaanse indianenstam, en de betekenis is in het indiaans 'persoon'. In het Vietnamees betekent Mai Du 'veel reizen'. Zoals je leest spreekt hier een vader die een ideaalplaatje voor ogen heeft, maar wees gerust. Ieder mens zal zijn/haar eigen leven bepalen, daar sta ik compleet achter. Techniek...is ook mijn ding. Voor GTI Klimaattechniek werk ik op Schiphol aan het technisch beheer van kantoorpanden. Samen met mijn collega's hebben wij ongeveer 38 panden in onderhoud. De locatie is erg enerverend, altijd beweging, altijd actie. De tijd dat je werkt zal je het toch naar je zin moeten maken, als je geen plezier kunt maken tja........... Ik ben dan ook erg blij met het team waarin ik werk, een mooi stelletje gasten bij elkaar".

Uitdagingen

"Ik ben gek op water (waarom ga je dan de Sahara in ;-) ) en woon op een boot in Zeeburg, een mooi stukkie vrijgevochten Amsterdam. Als de gemeente daar nu maar eens van afblijft! Ik kijk erg uit naar onze trip Amsterdam-Dakar, ook een soort puzzel waar alles in elkaar moet vallen. Techniek, uitdaging, doorzettingsvermogen, sociaal gedrag en een zeer goed doel".

Van links naar rechts: Marc, en Co (de twee cornuiten), Mirjam (tekstschijfster), Marina (coach), Rob (webblogger)

Meer info op www.decornuiten.nl

 

Mei 2007

Stichting Kinderen in Gambia heeft ervoor gezorgd dat er muziekles gegeven wordt op school.

Zie hieronder een videoverslag.

 

 

Update 20 januari 2007

In de eerste en tweede week van januari hebben we drie maal een bezoek gebracht aan de school. Helaas constateerden we dat de toiletten nog niet zijn geplaatst. Deze  staan opgeslagen in een container en de eigenaar wenst eerst 200 euro te ontvangen voordat de toiletten worden vrijgegeven. Omdat alle kosten die gemoeid zijn met het transport en de opslag reeds zijn voldaan, weigeren wij deze kosten te betalen. Op zondag 7 januari hebben we hierover een onderhoud met een hoge politiefunctionaris. Hij zegt toe dat hij denkt dat de toiletten de volgende dag zullen worden vrijgegeven. Op 8 januari kregen we te horen dat de toiletten dinsdag de negende pas kunnen worden opgehaald. Een vertegenwoordiger van de school plus een politieman hebben uiteindelijk die dag 1 toilet meegekregen de anderen zijn tot op heden nog steeds in opslag. Dit is allemaal behoorlijk frustrerend. We hopen dat binnenkort deze hele zaak afgehandeld kan worden zodat de nieuwe toiletten eindelijk geplaatst kunnen worden.

Vervolgens hebben we gezien dat de keuken mooi is opgeknapt of eigenlijk geheel is vernieuwd. 

        
Hierboven ziet u de totaal vernieuwde keuken met antisliptegels op de vloer, er moet alleen nog een verfje op

Zaterdag 6 januari hebben we inkopen gedaan en hebben o.a. allerlei keukengerei gekocht zoals: pannen, schalen, bestek, borden, handdoeken, schoonmaakmiddelen. Daarnaast hebben we heel veel voedingsmiddelen gekocht waaronder tien zakken rijst van 50 kg, meel, aardappelen, olie etc. etc. . Ook hebben we voor de twee gasfornuizen gasflessen gehaald. We zijn met vier mensen de hele zaterdag bezig geweest met inkopen doen en hebben vier keer heen en weer moeten rijden naar de diverse shops en de markt. We hebben deze dag in totaal 900 euro uitgegeven, we weten nu zeker dat er voor de rest van het schooljaar voldoende voedingsmiddelen zijn om de kinderen tussen de middag van gezonde voeding te voorzien. 


Inkopen doen op zaterdag 6 januari 2007

Hierbij nogmaals onze hartelijke dank aan de Montessorischool en Dagcentrum de Wendakker in Hoogeveen.

 

Update 31 juli 2006

Voor al die mensen die de school willen bezoeken hieronder een luchtfoto (van google "geplukt") van de school. De school is gevestigd aan de MDI-road in Kanifing South. Als u vanuit de richting Kololi komt gaat u bij de stoplichten rechtsaf en vervolgens na ongeveer 800 meter (bij de SANTA YALLA DRUGSTORE) de eerste grote weg linksaf, daarna na ongeveer 600 meter weer rechtsaf en dan vindt u na ongeveer 200 meter de school.


Dé reisorganisatie voor Gambia

Nu ook informatie over het Hart House in Gambia op deze site, het Hart House is een soort short stay home voor o.a. kinderen met een verstandelijke beperking. 

De informatie is voorlopig alleen in het engels beschikbaar klik hier>>>>

 

Update 30 januari 2006.

Vorige week hebben we diverse malen een bezoek gebracht aan de school en hebben opnieuw kennis kunnen maken met de kinderen en leerkrachten. Je kon nu duidelijk zien dat er een aantal zaken sterk verbeterd zijn. 

De watervoorziening is gereed en men is hier heel blij mee, binnenkort zullen de toiletten vervangen gaan worden en zullen er enkele douches komen. Ook de keuken zal een opknapbeurt krijgen, een belangrijk deel van het geld (3000 euro), wat bijelkaar werd gebracht door de Montessorischool en Dagcentrum de Wendakker in Hoogeveen zal hiervoor worden gebruikt. Ook hier ziet men naar uit. Concrete afspraken hierover konden nog niet worden gemaakt omdat de planvorming nog onvoldoende is uitgewerkt. We denken overigens dat het e.e.a. op korte termijn gerealiseerd kan worden. Nu is "korte termijn" wel een relatief begrip in Gambia hebben we inmiddels gemerkt, maar met de nodige stimulans is er toch al veel bereikt.

    

Enkele leerlingen op het schoolplein


                                                                                        

De foto met de "cheque" van 3000 euro             

Er is tevens een fonds gesticht die het mogelijk maakt dat in de komende twee jaar de schoolbus kan blijven rijden. Het is een soort brandstof en onderhoudsfonds. Het benodigde geld (ruim 100.000 dalasi =  + 3000 euro) werd door twee teams van de Amsterdam-Dakar Challenge geschonken, doormiddel van de veiling van hun auto's. De uitreiking van de cheque was zelfs te zien op de Gambiaanse TV.

Via Susanne Stoter hebben we veel bruikbare materialen gekregen deze zullen binnenkort met een container meegaan naar Gambia. We hebben het Hart House al blij kunnen maken met  leesbrillen en schrijfmateriaal.

De school wil graag dat wij u laten weten dat men heel erg blij is met alle bijdragen vanuit Nederland en wil u hiervoor hartelijk bedanken.

Update 23 december 2005

Vandaag € 3000,= ontvangen van de Wendakker en de Montessorischool als opbrengst van de actie "Keuken voor school Gambia"

Montessorischool Hoogeveen en DC de Wendakker (onderdeel van stichting de Leite) in actie voor Gambia.

Op vrijdag 9 december werd een kerstmarkt gehouden in de Montessorischool en De Wendakker, dit alles ten behoeve van de school voor kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke beperking in Gambia. In de Montessorischool werd hieraan het thema Afrika gekoppeld. Tijdens de voorbereiding van de actie is er een uitwisseling geweest tussen het dagcentrum en de school. Leerlingen van de school namen een kijkje in het dagcentrum en zij hebben o.a. geholpen in de keuken. Vervolgens zijn een aantal deelnemers van het dagcentrum een dagdeel actief geweest op de school.

Met de opbrengst van de actie zal hopelijk een keuken geplaatst kunnen worden in de school. Voor foto's tijdens de actiedag kijk hier.>>>>

Update 26 oktober 2005

Nog een team dat gaat rijden voor de school, wij zijn er heel blij mee!

Team Never2Old uit Bodegraven nr. 1319

Wij- Arnoud en Trix van Zuylen- zijn druk bezig met de technische voorbereiding en het prepareren van onze "barrel"!! We zijn zeer gelukkig met onze "African Queen"). We zijn beide de 60 ruim gepasseerd, maar ons motto is Never2Old!!
Arnoud was ooit werkzaam in de luchtvaart en Trix was een brave (technische) ambtenaar.
Aangezien onze kennis en vaardigheden meer liggen bij de ouderwetse technieken dan op het gebied van computers staan hier nog geen foto's bij, maar die zullen zeker komen. Via diverse sponsoren is er al een bedrag van ongeveer 500 euro beschikbaar voor de school!!

zie ook:http://www.amsterdamdakar.nl/

Drie maanden vrijwilligerswerk op de school.

Heleen Stelwagen heeft samen met haar vriendin drie maanden vrijwilligerswerk gedaan op de school. Op de volgende site ziet u wat ze zoals hebben gedaan. Klik hier voor de foto's..>>>>>>>>

Update 17 oktober 2005

Weer een prachtig initiatief voor de school in Gambia...

In november 2005 doen  Henk-jan Hofman en Bernard Klaassen mee aan de Amsterdam- Dakar Challenge. Dit doen zij in een Renault Express uit 1987. De auto wordt in Banjul geveild, de opbrengst gaat naar de Methodist Special School. Als mensen ons willen steunen met schoolspullen dan kunnen ze contact opnemen via email: henk.janhofman@home.nl
U kunt onze voorbereiding volgen via:
www.amsterdamdakar.com -- deelnemers 2005 --
groep 3 --- team 1305 Fata Sahara.  
Lees hier nog veel meer...........

Julia van Grinsven vertelt......

De kasten in de klassen zijn gerepareerd (was een voorwaarde om er nieuwe spullen in te zetten) en voorzien van hangslotjes. Met alle leerkrachten is besproken wat ze zouden willen hebben voor hun klas, gezien hun kinderen. Steeds hebben we ook besproken, hoe ze het willen gaan gebruiken. Uiteindelijk zijn er zeer uiteenlopende spulletjes gekocht: een keukenset, waarmee ze kunnen spelen dat ze koken en eten, een dokterset, een set met timmermansgereedschap; ontwikkeling en spelmateriaal; een radio voor de oudste groep, aangezien Samora met ze naar nieuwsuitzendingen wil luisteren in het Engels en Wollof en Mandinka. Hij wilde ook graag posters hebben, maar daar zit ie nog achteraan. Er zijn een stel plastic trommels gekocht om spullen in op te bergen. Een deel van het geld is ook besteed om het speellokaal te verven en 3 metalen kisten te kopen voor de spelmaterialen. (Totaal 150 euro)

Om verf en kisten te kopen heb ik Michelle 50 euro gegeven, dat geld is opgegaan en prima besteed. Kwesi heeft een voorschot van 150 euro gehad  voor de kerstkaarten.Ofwel er is 350 euro besteed tot nu.

De jongste groep had ik nog niet gehad en er zijn nog wat wensen blijven liggen.Het is erg goed voor de school dat de twee leerkrachten die afgelopen jaar naar de Pabo zijn geweest, weer terugkomen op school, want dat waren wel de stuwende krachten. Ik wil met hen kijken wat zij in hun klas nodig hebben.

Ik heb trouwens  kennisgemaakt met Nadja een Zwisterse vrijwilligster, die met een club kinderen aan het naaien is gegaan. Het lokaal ziet er prima uit (geschilderd door een paar Nederlanders aan het begin van de vakantie). Zij heeft volgens mij voor de naaimachines gezorgd en je ziet de kinderen groeien en vooruitgaan. Geweldig hoe ze het aanpakt. 

(Julia bedankt voor je bijdrage!!)

Voortgang watervoorziening

Aansluitend kan nog worden vermeld dat men op dit moment (begin oktober 2004) druk bezig is met boren van een waterput, zodat de watervoorziening op korte termijn optimaal kan zijn. De kosten voor deze borehole plus pomp en watertank en kleine reserveaggregaat zijn begroot op ruim € 3000,00.  Tevens zijn we nog in gesprek met een producent van sanitaire voorzieningen om toiletpotten te krijgen.

Bijdrage voor de school uit onverwachte hoek (Amsterdan Dakar 2004)
(verslag uit het Achterhoek Nieuws, door Lydia ter Welle)

WINTERSWIJK – In het weekeinde van 13 en 14 november vertrekken Gerrit en Nettie Roerdinkholder voor een rally van drie weken over ongeveer 6000 kilometer van Amsterdam naar Dakar. Het doel van de rally is niet om zo snel mogelijk de afstand af te leggen, maar om zo goed mogelijk over te komen. De bus waarmee gereisd wordt, zal worden geschonken aan de enige school voor kinderen met een verstandelijke handicap in Gambia.

Gerrit en Nettie Roerdinkholder zien de rally als een vakantie. Gerrit: “Uit hoofde van mijn vak als eigenaar van een autobedrijf houd ik natuurlijk van autorijden. Ik zie ook niet op tegen het rijden van die afstand, we verheugen ons er zelfs op! Onze zoon Jesse kwam een artikel over de rally tegen in de Telegraaf. Zo zijn we op het idee gekomen. De opzet is eigenlijk om met – niet al te dure – auto’s de afstand te overbruggen. De auto’s worden geveild in Dakar, of eigenlijk in Banjul in Gambia. (Red.: Gambia is een land in West-Afrika, dat aan weerszijden langs de gelijknamige rivier ligt. Het wordt aan drie zijden omsloten door Senegal). De opbrengst van de auto gaat naar een door de oorspronkelijke eigenaar gekozen goed doel. Onze auto, of liever de bus, zal echter niet geveild worden, maar we gaan hem afleveren bij een school voor verstandelijk gehandicapten. Het is de enige school die er voor deze mensen is in Gambia. Kinderen moeten door de leerkrachten gehaald en gebracht worden en daarvoor is dringend een busje nodig.” Zoon Jesse Roerdinkholder kwam via internet achter het bestaan van een hulpplan voor deze school. De school wordt onder andere gesteund door De Leite, een instelling die zorg en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke handicap. Contacten leerden, dat men heel dringend verlegen zit om een bus. 

Het echtpaar Roerdinkholder betaalt alle kosten voor deelname aan de rally uit eigen zak. “Dat gaat dus niet ten koste van de opbrengst. En verder hebben buren hier op het Europark al een bedrag gesponsord. Daarom komt er ook een band met reclame van McDonald’s, Boxxer, De Tuunte, Elsinghorst, Wiegerinck, Winkelhorst, en van Henk te Winkel, Goossens en natuurlijk Autobedrijf Roerdinkholder op de bus. Het gesponsorde bedrag gaat ook volledig naar het goede doel”, vertelt Nettie die vertelt zich op deze reis nog veel meer te verheugen dan op andere vakanties.

 

* De bus, waarmee ze de rally Amsterdam-Dakar gaan rijden.

HOME I DE START I ACTIVITEITEN I FOTOPAGINA I INFO GAMBIA I BADOU I LINKS I CONTACT I GASTENBOEK