Vervolg over de ondersteuning van de school

FIETSEN VOOR GAMBIA (maart 2009)
De 100 mijl van Drenthe is dit jaar ook fietsen voor de Methodist Special School in Gambia. TC De Peddelaars maken het dit jaar mogelijk dat er aan de 100 mijl een sponsortocht gekoppeld kan worden.

De 100 mijl van Drenthe leverde een fantastisch bedrag op
De deelnemers aan 100 mijl van Drenthe zijn dit jaar niet droog gebleven, zeg maar gerust ze zijn kletsnat geworden. Wat was het een weer. Toch hebben aan de diverse afstanden 112 deelnemers meegedaan. En 30 hiervan hebben gereden voor de Methodist Special School in Gambia. De gesponsorde rijders van de 100 mijl (6) hebben gezamenlijk € 985,00 bij elkaar gebracht, de gesponsorde rijders van de 50 mijl (8) hebben gezamenlijk € 1123,00 bij elkaar gebracht en de gesponsorde rijders van de 25 mijl (16) hebben gezamenlijk € 2303,50 bij elkaar gebracht. Dit brengt het totaal tot nu toe op het fantastische bedrag van € 4411,50 wat we kunnen gebruiken voor de school.
Namens alle kinderen en medewerkers van de school wil ik graag TC de Peddelaars (en de leden die zich lieten sponsoren) bedanken. En verder alle deelnemende collega’s, vrienden, kennissen en familie bedankt voor jullie geweldige inzet.

Update november 2010
Woonscan uit Meppel heeft besloten om een bijdrage t.b.v. het school project te geven om zo de reparatie van het dak mede mogelijk te maken. In plaats van al hun relaties met kerst een attentie te geven wordt het bedrag wat hiermee gemoeid zou zijn gedoneerd aan de school.

Update januari en april 2011
Deze week een toezegging gekregen voor een bedrag van 2500 euro van de Rotary in Zeewolde. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de reparatie van het dak van de school. Met een eerder ontvangen bedrag van de Rotary is een waterpomp aangesloten op elektriciteit.

Schenking door de Rotary uit Zeewolde van 2500 euro, voor de reparatie van het dak, dit bedrag werd door mevrouw Klinge overhandigd

Begin april zijn we in Gambia geweest en hebben in overleg met de school besloten dat er deze maand nog gestart gaat worden met de vervanging van het dak. Het dak is al vele malen provisorisch gerepareerd maar we hadden nu de financiële middelen om het grootste gedeelte van het dak in z’n geheel te vervangen en te voorzien van een staalconstructie. We willen bij deze nogmaals alle mensen die de afgelopen jaren een bijdrage hebben gestort, hartelijk bedanken voor hun steun. We denken de komende periode nog ongeveer 7000 euro nodig te hebben voor de reparatie van het gebouw Block B.

Update mei 2011
Hierbij enkele foto’s van de werkzaamheden aan het dak van de school, inmiddels is het dak van het gebouw “Block A” helemaal voorzien van nieuwe dakplaten. Hierdoor kan men in het regenseizoen ook weer droog de lessen volgen.

Het nieuwe dak is klaar

Update maart 2012
De overkapping waar de kinderen hun lunch kunnen gebruiken is nu ook klaar, tevens zijn in de klaslokalen de plafonds aangebracht. Kortom de school is nu voor een belangrijk deel up to date. Nu alleen nog het dak op het andere gebouw vernieuwen.

De nieuwe overkapping waar de kinderen hun lunch kunnen gebruiken

Update 6 april 2012
In maart 2012 heeft Peter Staadegaard een bezoek gebracht aan de Methodist Special School. Samen met enkele andere enthousiaste mensen heeft hij hiervoor enkele maanden geleden een container verzonden vanuit Nederland. De goederen zijn allemaal met veel plezier en heel veel dank in ontvangst genomen. Peter vertelt: “Er zat een cd-speler en karaoke set bij en Mr. Mensah kwam gelijk met Bob Marley en binnen een minuut stonden alle kinderen en leerkrachten te dansen geweldig. Ook had ik cup a soup mee die werd gelijk genuttigd, verder kinderschaartjes Disney films, prullenbakken 4 naaimachines met veel garen en stofjes en natuurlijk weer schrijfgerei en leerboeken van de American Bookstore (in Engels uiteraard). O ja ook nog schoolbordenverf, want die borden konden wel een verfje gebruiken en ook nog wat keukenspullen, voetbaltenues en ballen kortom te veel voor woorden maar erg gegund.”

Update augustus 2012
In de afgelopen maanden hebben we weer enkele mooie giften gekregen. Vanuit de protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk in Arnhem mochten we voor de school ruim € 1000, – ontvangen. Daarnaast zijn er enkele particuliere (maandelijkse) giften binnen gekomen. Hierbij wil ik alle mensen en instellingen die een bijdrage hebben geleverd heel hartelijk bedanken namens de school.

Update november 2012
De afgelopen maand heb ik weer een bezoek gebracht aan de school. Heb nu zelf gezien dat het dak op de school is vernieuwd en dat er in de lokalen nieuwe plafonds zijn aangebracht, eveneens is de dinercorner helemaal klaar. We proberen nu voor het eind van het volgende jaar voldoende middelen bij elkaar te hebben om ook het andere gebouw van een nieuw dak te voorzien. Verder bestaat er nog een wens van de school om in de directe omgeving zelf een woonvoorziening te bouwen.
Tijdens het bezoek vorige week heb ik onderstaande foto’s gemaakt. Ze geven u een beeld van de huidige situatie.

De dinner corner
Plafonds vernieuwd

Update 8 december 2013 en 2015
Sinds januari 2012 is Nicoline Goris verslaafd geraakt aan haken. In oktober 2012 bezocht ze Gambia en kwam terecht bij de Methodist Special School. Bij thuiskomst heeft ze het idee opgevat om vogels te haken en deze vervolgens te gaan verkopen. Verder hebben we enkele vogeltjes naar de school in Gambia laten vliegen en ze zijn daar veilig geland. De opbrengst van de verkoop van deze vogeltjes komt geheel ten goede aan de school in Gambia.

Hierbij enkele vogeltjes die goed zijn aangekomen bij de school.

Update februari 2014
Interview met Lucy Sarfo en Kwasi Mensah (leidinggevenden van The Methodist Special School), waarbij zij aangeven dat de hulp die vanuit Europa geboden wordt erg waarderen.

Update april 2014
Peter Staadegaard heeft weer een bezoek gebracht aan de school, hij heeft net als voorgaande jaren weer veel bruikbare spullen naar de school gebracht en ook naar Second Home. De kinderen waren erg blij met datgene wat gebracht werd.

Peter te midden van de dozen die hij naar de school heeft laten verschepen.

Update november 2014
Voor de kinderen van de Methodist Special School hebben we tamboerijnen gekregen via : https://andysbeat.weebly.com/gambia–the-netherlands.html We hopen de tamboerijnen begin volgend jaar naar de school te kunnen brengen. Many thanks for offering tambourines !!

Andy’s Beat is a UK based charity. Our vision is simple – to brighten disabled children’s lives through the gift of music across the world, in memory of a very special boy.

This is something we are all passionate about, and we are dedicated to bringing a little bit of happiness to the children. As part of that, we are sending tambourines to as many of these children as we can. By giving the gift of music to them, we hope to give them a medium through which they can express who they are and be able to delight in that. We would love you to be a part of Andy’s Beat, by offering you some tambourines. It would be an honour to join with you in bringing joy to your children.

Update februari 2015
In januari hebben we de tamboerijnen mogen brengen naar The Methodist Special School, Second Home en Hart House. De kinderen van deze drie voorzieningen hebben erg veel plezier met deze muziekinstrumenten die we via www.andysbeat.weebly.com hebben ontvangen.

De kinderen waren erg blij met de tamboerijnen die ze in januari 2015 ontvingen

Update augustus 2020
De laatste keer dat we de school bezochten was in december 2018 en januari 2019. We hebben o.a. de festiviteiten rondom de kerstviering mogen meemaken. Ook werd mij gevraagd om de rol van kerstman op mij te nemen.

Kerstman december 2018 op The Methodist Special School
De bekende muur bij de The Methodist Special School

En tot slot kun je hier nog het verhaal lezen over Badou en de complexe keuzes waar ouders soms voor staan in Gambia.

Lees hier het verhaal van Badou……..